Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Dilekçe Örneği

Tüketici Hakem Heyetine Başvuru Dilekçe Örneği

……… KAYMAKAMLIĞI
TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’ NA
………

Şikayetçi : …………. (TC: )

Adresi : ………… …….

Karşı taraf : ……………………. SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ.

Adresi : ………………./ANKARA

Şikayetin
Parasal Değeri : ……………..,………….. TL

Şikayetin Konusu: …………………… tarihinde satın almış olduğum …………………seri numaralı ……………….. Tablet 10(CTA) ürününün ayıplı olmasından dolayı ödemiş olduğum bedelin tarafıma iadesine karar verilmesi isteminden ibarettir.

OLAY : ………………….. tarihinde ………………. AVM’ deki ………………… …………….seri numaralı ……………….. Tablet 10(CTA) isimli bir tablet bilgisayar satın aldım. Satın aldıktan kısa bir süre sonra ürün bozuldu.Şarj almamaya başladı, Ekranı sık sık sebepsiz yere kapanmaya başladı, açma-kapama tuşu bozuldu. Bu şikayetlerle ………………… AVM’ deki ……………. defalarca başvurmama rağmen ne ürünü geri aldılar ne de değiştirdiler. Ürünü iade alıp ödediğim tutarı geri vermelerini istedim kabul etmediler. Ürünün değişimini de kabul etmeyip sadece tamir edebileceklerini söylediler. İlk başvurum üzerine ürün ……………….. tarihinde ……………….. Bilgisayar A.Ş. tarafından genel bakım ve donmalara karşı onarılmış olsa da ürün tamirden geldikten sonra tekrar bozuldu. ………………………. tarihinde söz konusu tabletin şarj almamasından dolayı tekrardan …………….Bilgisayar A.Ş’ ye onarım için gönderdim.Tablet bu onarımdan sonra da gelir gelmez farklı arızalar verdi ve ………….. ve …………… tarihlerinde yeniden onarılmak üzere gönderdim.Son onarımdan Son onarımdan sonra tablet onarılmadan, bozuk bir şekilde geri geldi. Ürün şarj olmuyor, bataryası bozuk ve sebepsiz yere bazen hiç açılmıyor. Ürünü alalı bir yıl olmasına rağmen hiç kullanamadım, ürün dört defa tamire gitti ve neredeyse altı yedi ay tamirde kaldı. Bu nedenle ürünü hiç kullanamadım ve mağdur oldum. Bu konuyla ilgili ……………. AVM’ deki …………… görevlileri ile defalarca görüşmeme rağmen mağduriyetimi gidermediler. Bizimle bir alakası yok, muhatabınız ……………. firması diyerek geri çevirdiler. Tüm bu anlattığım hususlardan dolayı almış olduğum ürünü hiç kulllanamadım ve mağdur oldum. Bu mağduriyetimin giderilerek ödemiş olduğum bedelin faiziyle birlikte tarafıma iadesini talep ediyorum.

AÇIKLAMALAR : Yukarıda izah edildiği üzere tüketici işlemine konu olan ve ………….. tarihinde ………………….’dan satın alınan sr………………. seri numaralı …………….. Tablet 10(CTA) satın alınma tarihinden itibaren tüketicinin ondan beklediği faydaları karşılayamadığı aşikardır.Zira söz konusu tablet şarj almama,ekran donması ve kilitlenmesi,ekranda çizikler olması,batarya sorunu ve ses swiclerindeki bozukluk dolayısıyla dört kez onarılması için gönderilmiş ancak onarım sonucu netice değişmemiştir. Tüm bunlar göstermektedir ki TKHK uyarınca tüketiciye tanınan ücretsiz onarım hakkının söz konusu bu olay için etkin sonuç doğurmadığı ve doğurmayacağı açıktır. TKHK 13/3 uyarınca garanti kapsamı boyunca sık sık arızalanan tablet tüketicinin söz konusu maldan yararlanmasını güçleştirmektedir. Bu yüzden de TKHK 13/3 maddesinin atfıyla yine TKHK 4. Maddesinde tüketiciye tanınan ve yenilik doğuran bir hak olan sözleşmeden dönme ve bedel iadesini isteme hakkının kullanılması zorunluluğu doğmuştur.

Hukuki Sebep :

  • 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat

Deliller : …………..a’ ya yaptığım ödemeye ilişkin fatura(Ek-1)
Servislerden onarıma ilişkin alınan dört adet fiş(Ek-2)

Netice ve Talep : Yukarıda kısaca arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerden dolayı …………… tarihinde ödediğim ………………..,90-TL’ nin yasal faizi ile birlikte tarafıma iade edilmesine karar verilmesini heyetinizden saygılarımla arz ve talep ederim. 31.01.2021
Şikayetçi …………………

Ekler:
• ………….’ ya yaptığım ödemeye ilişkin fatura(Ek-1)
• Servislerden onarıma ilişkin alınan dört adet fiş(Ek-2)

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours