Aile Mahkemesi Beyan Dilekçesi Örneği-Tedbiren Velayet Talebi

✏️ Aile Mahkemesi Beyan Dilekçesi Örneği-Tanık

✏️ Aile Mahkemesi Beyan Dilekçesi Örneği-İhtiyati Tedbir-Teminat İadesi
 

…….AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

  

Dosya No : 2022/……. Es.

 

Davacı : ……………..

 

Vekilleri : Av. …………

 

Davalı :…………………..

 

Konu : Beyanlarımızın sunulmasından ibarettir.

 

Açıklamalar :

Sayın Mahkemenizde görülmekte olan yukarıda esas numarası yazılı dava dosyası kapsamında …………… tarihli tensip tutanağı düzenlenmiştir. Tarafımızca sunulan ………… tarihli dava dilekçemizde belirttiğimiz üzere davalı ile müvekkilin yaklaşık 20 yıl süren evliliği………………..Asliye Hukuk Mahkemesi (Aile Mahkemesi Sıfatıyla)’nin …………… tarih ve 2022/……. Es. -2022/……. sayılı kararı ile son bulmuştur.

Davalı taraf, ilgili boşanma kararından sonra başkasıyla yeniden evlenmiş olup; müşterek çocuk ……… ve ablası………….. bu durumu kabul etmediklerinden dolayı; davalı evlerini ayırarak ……………. Kasabası’nda olan konutlarından, müşterek çocukları dedesi ve babaannesiyle birlikte …………… ilçe merkezinde ev kiralayarak oraya taşımıştır. Ancak taşınmadan belli bir süre sonra müşterek çocuklar, davalının ev kirasını ve faturaları düzenli ödemediklerini ve bundan dolayı sıkıntı yaşandığını öğrenmişlerdir. Çok geçmeden davalı, müşterek çocukları kasabaya dönüp kendileriyle yaşamayazorlamaya başlamış; hatta tüm herkesin olduğu bir ortamda………………..’ un annesine – müvekkile gitmek, onunla yaşamak istediğini belirtmesi üzerine davalının kız kardeşi …………….. davalının yanında ……………’ a tokat atarak tartaklamış; davalı bu şiddete hiçbir şekilde müdahale etmemiştir. Fiziksel şiddete uğrayan müşterek çocuk ……… ve ablası ………….a bu durumu kabul etmemiş ve 3-4- gün sonra evde yalnız kaldıkları anda bir fırsatını bularak eşyalarını toplayarak annelerinin yanına geri dönmüşlerdir. Yaklaşık iki aydır…………….reşit olan ablası ………….. ile birlikte annelerinin – müvekkilin yanına tekrar yerleşmişlerdir, müvekkil ile yaşamaktadır ve müvekkil ile yaşamaya devam etmek istemektedir. Ancak davalı, müşterek çocuğu sürekli telefonla arayıp rahatsız etmekte ve yanına gelmesi noktasında küfürler ederek çocuk üzerinde baskı kurmaktadır. Müşterek çocuk……………… velayetin davalıda olması nedeniyle tekrar oraya götürüleceğinden korkmakta ve bundan dolayı davalı her aradığında uzun süre ağlamaktadır. Müşterek çocuğun davalının bu baskısı yüzünden psikolojisi olumsuz etkilenmektedir.

Ancak ilgili husus tarafımızca dava dilekçesinde ayrıntılı bir şekilde belirtilmesine VE TEDBİREN VELAYET TALEP ETMEMİZE rağmen ………… tarihli tensip tutanağında bu hususa ilişkin hiç bir ara karar verilmemiştir.

Müşterek çocuk, ……………. Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi olup; derslerinde çok başarılı bir öğrencidir. Davalının müşterek çocuğu sürekli rahatsız etmesi ve müşterek çocuğun üzerindeki tekrar götürüleceğine ilişkin korkunun, çocuğun okul derslerini etkileyeceği açıktır. MÜŞTEREK ÇOCUK, MÜVEKKİLENİN İKAMETİNİN BULUNDUĞU ……………….. KASABASI’ NDAN OKULA SERVİSLE GİDİP GELECEKTİR. AYRICA KÜÇÜK ……………… DERSHANEYE GİDECEK OLUP; DERSHANE ÜCRETLERİ ÇOK YÜKSEKTİR. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ YANI SIRA YOL MASRAFI, KIRTASİYE, ZORUNLU GEZİ VE ÖDEV ÜCRETLERİ ŞEKLİNDE OKUL MASRAFI BULUNMAKTADIR. BARINMA, SAĞLIK, GIDA GİYİM VE DİĞER SAİR İHTİYAÇLARI DA YİNE MÜVEKKİL TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR.

…………… DA LİSE EĞİTİMİ GÖREN, ÇOK BAŞARILI BİR ÖĞRENCİ OLAN, BU SENE ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK OLAN GAMZE NUR’UN VELAYETİNİN TEDBİREN VE KARAR SONRASINDA KESİN OLACAK ŞEKİLDE MÜVEKKİLE VERİLMESİ ÇOCUĞUN YARARINA OLACAKTIR.

İlgili boşanma kararı ile davalının ………… tarihinden sonra müşterek çocuğu yanına alma hakkı bulunmaktadır.Ayrıca Sayın Mahkemenizce gerekli görülmesi halinde çocuğun davalının yanında yaşadığı zor durumun ve annede kalma isteğinin anlaşılması amacıyla…………….’ un re’sen dinlenilmesini ve beyanları doğrultusunda velayetinin tedbiren anneye verilerek anneye teslimine karar verilmesini talep etmekteyiz. Tüm bu nedenlerle istenmeyen durumların yaşanmaması adına TÜM DELİLERİN TOPLANMASI ZAMAN ALACAĞINDAN SAYIN MAHKEME TARAFINDAN DURUŞMA GÜNÜ BEKLENİLMEKSİZİN OLUŞTURULACAK ARA KARAR İLE ÇOCUĞUN VELAYETİNİN MÜVEKKİLEYE TEDBİREN GEÇİCİ OLARAK VERİLMESİNİ TALEP ETME ZORUNLULUĞU HASIL OLMUŞTUR.

 

Sonuç ve İstem : Yukarıda arz ve izah olunan nedenler ile Sayın Mahkemenizce re’sen tespit edilecek hususlar doğrultusunda,

– Beyanlarımızın dosyaya kabulü ile,

– Açılan dava uzun süreceğinden ve müşterek çocuk önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğinden ve davalı tarafından sürekli telefonla rahatsız edilmesi ve ilgili boşanma kararı ile davalının ……………. tarihinde müşterek çocuğu yanına alma hakkı bulunması nedeniyle götürüleceği psikolojik baskısını yaşamaması amacıyla velayeti müvekkileye kesin olarak verilinceye kadar ………….. d.lu……………… un velayetinin İVEDİLİKLE duruşma günü beklenmeksizin verilecek ara karar iletedbiren müvekkile verilmesine karar verilmesini saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz.28.04.2022

 

  Davacı Vekili

Av. …………………

(Bu doküman e-imzalıdır.)

 

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours