- İtirazın İptali Davası, HMK 303. Madde – Kesin Hükümİtirazın İptali Davası, HMK 303. Madde – Kesin Hüküm
- Ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısı, 3.7.2022 tarihi itibarıyla 322.129 iken, 2.5.2023 tarihi itibarıyla 356.587 olmuştur.Ceza infaz kurumlarında bulunan kişi sayısı, 3.7.2022 tarihi itibarıyla 322.129 iken, 2.5.2023 tarihi itibarıyla 356.587 olmuştur.
- Kira sözleşmesinin sona ermesi ile kiralanan yeri boşaltmayarak o yerde bir süre daha kalan kişinin kiralayana ecrimisil ödemesi gerekir.Kira sözleşmesinin sona ermesi ile kiralanan yeri boşaltmayarak o yerde bir süre daha kalan kişinin kiralayana ecrimisil ödemesi gerekir.
- Süresinde cevap dilekçesi vermeyen davalı zamanaşımı def’inde bulunabilir mi?Süresinde cevap dilekçesi vermeyen davalı zamanaşımı def’inde bulunabilir mi?
- Haziran 2023 İşyeri kira artış oranı belli oldu.Haziran 2023 İşyeri kira artış oranı belli oldu.
- Üçüncü kişinin kiralanan üzerinde, kiracının hakkıyla bağdaşmayan bir hak ileri sürmesi durumunda kiraya veren, söz konusu hukuki ayıbı gidermek ve kiracının bu yüzden uğradığı zararları tazmin ile yükümlüdür.Üçüncü kişinin kiralanan üzerinde, kiracının hakkıyla bağdaşmayan bir hak ileri sürmesi durumunda kiraya veren, söz konusu hukuki ayıbı gidermek ve kiracının bu yüzden uğradığı zararları tazmin ile yükümlüdür.
- İtirazın İptali Davası – Alacağın Faturalara Dayalı, Hesaplanabilir Nitelikte ve Likid Olduğu, – İcra İnkar Tazminatıİtirazın İptali Davası – Alacağın Faturalara Dayalı, Hesaplanabilir Nitelikte ve Likid Olduğu, – İcra İnkar Tazminatı
- Hukukçuların Mutlaka İzlemesi Gereken En İyi 15 FilmMutlaka Seyredilmesi Gereken 15 Adalet Filmi 1-) 12 Angry Man (12 Öfkeli Adam) 1957 ABD yapımı drama filmi. Yönetmen; Sidney Lumet. Bir […]
- Kira alacağının tahsili ve tahliye davası; Yargıtay yerleşik içtihadına göre miktar yönünden istinaf ve temyiz kesinlik sınırının belirlenmesinde aylık değil 1 yıllık kira tutarının esas alınacağı…Kira alacağının tahsili ve tahliye davası; Yargıtay yerleşik içtihadına göre miktar yönünden istinaf ve temyiz kesinlik sınırının belirlenmesinde aylık değil 1 yıllık kira tutarının esas alınacağı…
- İtirazın iptali davası, icra takibine sıkı sıkıya bağlı olup itiraz üzerine duran icra takibinin devam etmesini sağlayan ve HMK’nın 303. maddesi anlamında kesin hükümle sonuçlandıran bir davadır.İtirazın iptali davası, icra takibine sıkı sıkıya bağlı olup itiraz üzerine duran icra takibinin devam etmesini sağlayan ve HMK’nın 303. maddesi anlamında kesin hükümle sonuçlandıran bir davadır.
- Haksız azledildiğini ileri süren ancak yazılı ücret sözleşmesi yapmamış avukatın Avukatlık Kanunu 164. madde kapsamındaki vekalet ücreti talebi belirsiz alacak davasına konu edilebilir.Haksız azledildiğini ileri süren ancak yazılı ücret sözleşmesi yapmamış avukatın Avukatlık Kanunu 164. madde kapsamındaki vekalet ücreti talebi belirsiz alacak davasına konu edilebilir.
- 1 yıllık kira bedelinin peşin ödeneceğine ilişkin sözleşme hükmü uzama yılları için degeçerlidir.1 yıllık kira bedelinin peşin ödeneceğine ilişkin sözleşme hükmü uzama yılları için degeçerlidir.
- İtirazın İptali DavasıİİK’nın 67/1. maddesi uyarınca itirazın iptali davası bir süreye tabi olup alacaklı, bu davayı, itirazın kendisine (varsa, vekiline) tebliği tarihinden itibaren bir yıl içinde açabilir.
- İtirazın Kaldırılması – İcra inkâr tazminatı, vekâlet ücreti ile yargılama gideri için borçluya icra emri gönderilmemesi – Tahsil harcının hesabıİcra inkâr tazminatı, vekâlet ücreti ile yargılama gideri için borçluya icra emri gönderilmemesi ve alacaklının bu alacak kalemlerinin tahsili yönünde talepte bulunmaması halinde tahsil harcının hesabında bu alacak kalemleri dahil edilir mi?
- Anayasa Mahkemesi; Canan Karatay başvurusunda Anayasa’nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.Anayasa Mahkemesi Canan Karatay başvurusunda Anayasa’nın 26. maddesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.
İş dünyasında büyük tartışma patladı. Milyonlarca çalışanının aklı bu soruda. Çarpıcı araştırma yayınlandı
Hollanda hükümetine bağlı aile finansmanı kurumu NIBUD tarafından yapılan araştırmada, salgın nedeniyle evde çalışanların masraflarının arttığı ve bu masrafların patronlar tarafından karşılanması gerektiği belirtildi.
Korona virüs salgını ile birlikte milyarca insan da evden çalışma sistemine geçti. Ancak gün boyu evden çalışanların, çeşitli ihtiyaçları da ev bünyesinden karşılanıyor. Uzun süreden bu yana merak edilen konu ile ilgili Hollanda hükümetine bağlı aile finansmanı kurumu NIBUD önemli bir araştırmaya imza attı.
Salgın döneminde uzaktan ya da evden çalışmanın masrafları tuvalet kağıdından çay kahveye, ilave doğalgaz, elektrik, su, internet tüketiminden masa-sandalyenin aşınmasına kadar uzanıyor.
Bunlar cüzdan üzerinde ek yük oluştururken, işyerindeyken çalışanın aklına gelmeyen bazı masraflar için Hollanda hükümetine bağlı aile finansmanı kurumu günde 2 euro (2.4 dolar) fatura hesapladı.
NIBUD’a göre bunun patronlar tarafından ödenmesi gerekiyor.
“İŞVERENLER TARAFINDAN KARŞILANMALI”
NIBUD, çalışanlar için elzemse bunlar masraflarının da işveren tarafından karşılanması gerektiğini belirtti.
Nitekim araştırmayı temel alan Hollanda hükümeti, marttan beri evden çalışan bürokratlara 363 euro Kovid-19 primi ödemeye başladı.
Pandemi hafiflediğinde bile çalışanların işyerine dönmek için can atmayacağını hesaba katan diğer ülkelerde evden çalışma gerçekliğine kendilerini uyarlama çabasında.
İspanya’da işverenlere evin işyeri olarak kullanılmasının ve cihazlarla donatılmasının getirdiği masrafları ödeme zorunluluğu getirildi.
ALMANYA’DA TARTIŞILMAYA DEVAM EDİYOR
Almanya’da uzaktan çalışanların haklarıyla ilgili yasa tasarısı üzerine tartışmalar yürütülüyor. Fransa’da evden çalışanların çalışma saatleri dolduğunda e-postalara bakma zorunluluğu olmadığına dair yasa çıkarıldı. Britanya’da pandemi sırasında evde çalışmak için gereken donanımın satın alınmasına vergi indirimi getirme işareti verildi.