İhtarname-Araç satış sözleşmesi gereğince fatura kesilmesi talebi.

İ H T A R N A M E

 

İHTAR EDEN         : ……….  – T.C: ………..

                              Adr: ………..

                             

 

MUHATAP            :………… San. Tic. Ltd. Şti.–V.D.: …….

                              Adr: ……………….

 

İHTARIN KONUSU : Muhatap ile tarafım arasında yapılan araç satış sözleşmesi gereğince muhatap tarafından araç satış sözleşmesine uygun fatura kesilmesi talebimizden ibarettir.  

AÇIKLAMALAR     :

          Sayın Muhatap;

…………… Noterliğinin ……. yevmiye numaralı ……… tarihli araç satış sözleşmesi gereğince tarafınıza ait …………. plakalı sayılı aracı; noter araç satış sözleşmesinin içeriğiyle de sabit olduğu üzere ……..,00-TL(KDV Dahil) bedel karşılığında satın almış bulunmaktayım. Tarafımca satış bedeli Ziraat Bankası ………….. Şubesi’nde bulunan tarafıma ait TR0…………….IBAN numaralı banka hesabından tarafınıza ait ………. Katılım Bankası A.Ş. 90001 Alan Şube numaralı TR………… IBAN numaralı banka hesabına yatırılmıştır.   

Tarafınızca ilgili satış sözleşmesine ilişkin; ilk olarak yasal KDV oranlarına aykırı bir şekilde …….. tarihli %1 KDV dahil bir fatura kesilmiştir. Tarafımızın itirazı üzerine sonrasında yine …… tarihli ve satış sözleşmesine uygun 0.000,00-TL(%18 KDV Dahil) fatura kesilmiş ve tarafıma mail ortamından gönderilmiş; ancak aslı tarafıma teslim edilmemiştir. Tarafıma mail olarak gönderilen faturanın içeriği doğru olmasına rağmen; tarafınızca kötü niyetli bir şekilde son olarak aramızdaki satış sözleşmesine aykırı bir şekilde …….. tarihli .000,00-TL+%18 KDV olacak şekilde bir fatura kesilmiş ve tarafıma kargo aracılığıyla gönderilmiştir. Tarafınızca kesilen her üç faturanın tarihleri(……..) ve numaraları(B-37) aynı olup; aynı seri numaralı gerçek olmayan bir şekilde fatura düzenlemek cezai ve vergisel olarak suç teşkil etmektedir.

Tarafıma gönderilen ve ilgili araç satış sözleşmesine aykırı olarak düzenlenen ………. tarihli 0.000,00-TL+%18 KDV şeklinde kesilen faturayı ve içeriğini hiçbir şekilde kabul etmiyorum. İlgili faturaya ve içeriğine itiraz ediyorum. Aramızdaki satış sözleşmesine aykırı olarak düzenlenen ………. tarih ve B-37 numaralı faturayı          ————————- barkod numarası ile tarafınıza iadeli taahhütlü olarak iade etmiş bulunmaktayım.

Bu kapsamda iş bu ihtarnamenin elinize geçtiği tarihten itibaren 3 gün içerisinde ……… 7. Noterliğinin ……… yevmiye numaralı ……. tarihli araç sözleşmesine uygun olarak 0.000,00-TL(%18 KDV Dahil) üzerinden fatura kesilmesini ve tarafıma gönderilmesini aksi taktirde; aleyhinize vergisel ve cezai boyutta yargısal yollara başvurmaktan çekinmeyeceğim konusunu ihtaren bildiririm.

                                                                                 

Sayın Noter; üç nüshadan ibaret iş bu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, tebliğ şerhini taşıyan bir nüshasının tarafıma verilmesini diğer nüshasının tarafınızca saklanmasını talep ederiz.10.02.2020

       

        İhtar Eden

                                                                               ………….

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours