Tekzip İhtarname Örnekleri

İHTARNAME 

 

Keşideci               : ……………… T.C. Kimlik No: …………….

                                   Adr: ………..

Vekili                   :  Av. …………

                               Adr: …………

Muhatap              : ……………… – (………….. Gazetesi & …………….. Grup Başkanı)

Adr: …………….

Konu                   : 13.02.2022-21:06 tarihli Yayına Karşı Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması

Açıklamalar :Sayın Muhatap;

 1-    Sahibi olduğunuz ve aynı zamanda içerik ve yer sağlayıcılığını yaptığınız www…….com    haber sitesinde ana sayfa üzerinden büyük manşet şeklinde 13.02.2022 tarihli “………………… SKANDALLAR DEVAM EDİYOR” başlıklı habere yer verilmiş ve ismi açık bir şekilde yazılmak suretiyle ...….. ….’nde …….. Daire Başkanı olarak görev yaptığı dönemde müvekkil ………………. nun ………………………….. eden bir kişi olduğu, müvekkilin ve çalıştığı kurumun söz konusu …………… iddialarına ilişkin müşteki ve …………. vermeye çalıştığı gibi aslı olmayan, müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir.

2-       Tüm bu iddialar gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyettedir. 

Sonuç ve İstem   : Öncelikle içeriği gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyetteki 13.02.2022 tarihli “……………………..” başlıklı haberin yayından çıkarılmasını ve ayrıca aşağıda yer verilen düzeltme metnimizin Anayasa’nın 12, Basın Yasası’nın da 14. Maddesi ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun gereğince İKİ gün içinde BİR HAFTA süreyle aynı manşet puntolarıyla site ana sayfası üzerinden manşet şeklinde yayınlanmasını aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımızı ihtaren beyan ederiz.15.02.2022

SAYIN NOTER;

ÜÇ NÜSHADAN İBARET İŞBU İHTARNAMENİN BİR NÜSHASININ MUHATABA  TEBLİĞİNİ, BİR NÜSHASININ DAİRENİZDE SAKLANMASINI, BİR NÜSHASININ TEBLİĞ ŞERHİNE HAVİ OLARAK TARAFIMIZA İADESİNİ RİCA EDERİZ.

                                                    İhtar Eden …………… Vekili

               Av. …………  

Cevap ve Düzeltme Metni

www…….com  haber sitesinde ana sayfa üzerinden büyük manşet şeklinde 13.02.2022 tarihli “…………………..” başlıklı haberlere yer verilmiş ve ismi açık bir şekilde yazılmak suretiyle ………………….. olarak görev yaptığı dönemde müvekkil ………… ……………. nun ……..…………..…….. çalıştığı gibi aslı olmayan, müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir.

                Tüm bu iddialar gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyettedir. Müvekkil …………n ………. ile ilgili yapılan haber gerçek dışı olup; hayal ürünüdür. Yaşandığı iddia edilen ……….. iddiaları müvekkile atılmış bir iftiradan ibaret olup; ilgili tüm şahıslar hakkında tarafımızca 11.01.2022 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuş olup; ………….Cumhuriyet Başsavcılığı 2022/……….. Sor. sayılı savcılık dosyası ile derdesttir. Tüm bu iftiralarla ilgili gerekli yasal başvurular yapılmıştır; ayrıca devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında, soruşturmanın gizliliği ilkesine ve yerleşik gazetecilik teamüllerine aykırı bir şekilde müvekkilin kimlik bilgilerini internet ortamında açık bir şekilde yayınlayan ve bu yolla müvekkili kamuya karşı küçük düşürme-itibarsızlaştırma saiki güden, müvekkilin kişilik haklarını zedeleyen internet sitesi ilgilileri hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 

                                                                      ….. ………….. Vekili

                            Av. ……. 


               İHTARNAME 

 

Keşideci               : ……………. – T.C. Kimlik No:……….

                                  Adr: ……….

Vekilleri               : Av. ……..

                                (Adres antettedir.)

Muhatap              : …………. – (……………. Gazetesi & …………..i.com Grup Başkanı)

Adr: ………….

Konu                   : ……….. tarihli ve…………………….tarihli Yayına Karşı Cevap ve Düzeltme Hakkının Kullanılması

Açıklamalar :Sayın Muhatap;

 1-    Sahibi olduğunuz ve aynı zamanda içerik ve yer sağlayıcılığını yaptığınız www……….…com   haber sitesinde ana sayfa üzerinden büyük manşet şeklinde ……….. tarihli “………………” başlıklı ve ………. tarihli “…………… ….” başlıklı haberlere yer verilmiş ve müvekkil ……….., sahibi olduğu …………..…… ve üyesi olduğu ……………. .…… ……. elde edilen .…………, başka 3. şahıslardan yüklü miktarda borç para aldığı ve bunları geri ödemediği, .……….tehdit ettiği gibi aslı olmayan, müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir.

2-       Tüm bu iddialar gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyettedir. 

Sonuç ve İstem   : Öncelikle içeriği gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyetteki …………… tarihli “……………” başlıklı ve …………. tarihli “……………” başlıklı haberlerin yayından çıkarılmasını ve ayrıca aşağıda yer verilen düzeltme metnimizin Anayasa’nın 12, Basın Yasası’nın da 14. Maddesi ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun gereğince İKİ gün içinde BİR HAFTA süreyle aynı manşet puntolarıyla site ana sayfası üzerinden manşet şeklinde yayınlanmasını aksi takdirde yargı yoluna başvuracağımız ihtaren beyan ederiz.01.12.2021

SAYIN NOTER;

ÜÇ NÜSHADAN İBARET İŞBU İHTARNAMENİN BİR NÜSHASININ MUHATABA  TEBLİĞİNİ, BİR NÜSHASININ DAİRENİZDE SAKLANMASINI, BİR NÜSHASININ TEBLİĞ ŞERHİNE HAVİ OLARAK TARAFIMIZA İADESİNİ RİCA EDERİZ.

                                                           İhtar Eden ……………. Vekilleri

Av. ……… 

 

Cevap ve Düzeltme Metni

www……….…com   haber sitesinde ana sayfa üzerinden büyük manşet şeklinde …….. tarihli “………….” başlıklı ve …… tarihli “………….” başlıklı haberlere yer verilmiş ve müvekkil ……………, sahibi olduğu ……….. .……. müvekkilin borç batağında olduğu ve ……… ……...düzenlediği, başka 3. şahıslardan yüklü miktarda borç para aldığı ve bunları geri ödemediği, müvekkilin .……. yaptığı, müvekkilin ……….olduğu, müvekkilin yanında çalışan ………… isimli .…… tehdit ettiği gibi aslı olmayan, müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır şekilde haber içeriklerine yer verilmiştir.

                Tüm bu iddialar gerçek dışı olup; müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira  suçlarını barındırır mahiyettedir. Müvekkil ……..……. ile ilgili yapılan her iki haber de gerçek dışı olup; hayal ürünüdür. Tüm bu hususlarla ilgili gerekli yasal işlemler yapılıp; ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 

                                                                      ……….. Vekilleri

Av. ………………

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours