İcra Hukuk Mahkemesi- Bilirkişi Raporuna İtiraz Dilekçe Örneği

………….. İCRA MAHKEMESİ SAYIN HÂKİMLİĞİNE

Dosya No            : 2022/……. Es.

 

Beyanda Bulunan

Davalı                : ……….

 

Vekilleri             : Av. ………

 

Davacı               : ………..Üniversitesi Rektörlüğü

 

Vekilleri             : Av. ……………..

 

Konu                 : ………… tarihli bilirkişi raporuna karşı beyanlarımızın ve itirazlarımızın sunumudur.

 

Açıklamalar        :

Sayın Mahkemenizde görülmekte olan dosyaya sunulu ……….. tarihli bilirkişi raporuna süresi içinde beyan ve itirazlarımızı sunuyoruz.

1-) Bilirkişi incelemesine konu dosya ………İcra Hukuk Mahkemesi’nde yargılamaya konu olmuştur. ……….. İcra Hukuk Mahkemesi’ nin 2022/………. E., 2022/……. K. sayılı ilamı temyiz edilmeksizin kesinleşmiş bulunmaktadır. Söz konusu kararın 1 numaralı hüküm kısmında ‘’ şikayetin fazla istenen 831,58 TL faiz yönünden kabulüne’’ şeklinde hüküm kurulmuştur. Mahkeme kararına göre kesinleşen faiz miktarı 1.535,93 TL’dir.

2-) ………..İcra Hukuk Mahkemesinin kararı bilirkişi tarafından yanlış anlaşılmıştır. Kararda şikayete konu faizin iptal edilen kısmı, bilirkişi tarafından faiz olarak hesaplamaya konu edilmiştir. Bilirkişinin hesaplamasında faiz olarak esas aldığı miktar, 3. İcra Hukuk Mahkemesinin faiz yönünden iptaline karar vermiş olduğu kısımdır.

3-) İtirazımıza konu bilirkişi incelemesinde kesinleşmiş bulunan mahkeme kararı gözardı edilerek, eksik inceleme sonucu yanlış hesaplama yapılmıştır. 3.İcra Hukuk Mahkemesi kararında kesinleşmiş bulunan miktar  1.535,93 TL’dir. Mahkeme kararı ile kesinleşmiş bulunan faiz miktarı bilirkişice dikkate alınmamıştır. Mevcut bilirkişi raporu bu haliyle hükme esas alınamaz. Sayın mahkemece dosyanın mevcut bilirkişiye tevdi edilerek  tekrar hesaplama yapılması gerekmektedir.

Sonuç ve İstem  : Yukarıda arz ve izah edilen nedenler ve Sayın Mahkemenizce re’sen tespit edilecek hususlar doğrultusunda;……… tarihli bilirkişi raporuna karşı itiraz ve beyanlarımızın dosyaya kabulü ile dosyanın mevcut bilirkişiye tekrar tevdi edilerek taleplerimiz yönünde ek bilirkişi raporu aldırılmasını saygılarımızla vekâleten arz ve talep ederiz. 12.05.2022

 

    Davalı Vekilleri

   Av. ……………..


 İcra Hukuk Mahkemesi-Süre Tutum Dilekçesi Örneği

 

  ……………………….İCRA HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE  

 

Dosya No : 2022/…..Es.

İstinaf Eden

(Şikayetçi) Davacı : ……………..

  (Davalı adına vasi ………N – T.C. Kimlik No:…………)

Vekilleri  : Av. …………………

 

Davalılar   : 1- ……..

 2- ……….

   3- …………

    4-……………,

    5- ……………….

Vekili : Av. …………….

   …..

 

Konu : Süre tutum talebidir.

Açıklamalar :

1-) Mahkemenizin yukarıda belirtilen esasında kayıtlı bulunan dosyanın ………… tarihinde yapılan son duruşmasında, verilen karar haksız ve hukuka aykırıdır. Davacı vekili olarak karar hakkında istinaf başvurusunda bulunacağız.

2-) Söz konusu kararının eksik inceleme sonucu alındığı, dolayısıyla usul ve yasaya aykırı olduğu kanaatindeyiz.

3-) Usul gereği, istinaf süresinin tefhimle başlaması veçhile, işbu süre tutum dilekçesini mahkemenize sunmak zorunluluğu doğmuştur. Gerekçeli kararın tarafımıza tebliğini müteakip hazırlayacağımız ayrıntılı istinaf dilekçemizi bilahare sunacağız.

Sonuç Ve İstem : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle verilen kararı istinaf ettiğimizi bildiriyor, istinaf süresinin korunmasını teminen işbu süre tutum dilekçesini mahkemenizin tetkikine sunuyoruz.10.05.2022

 

Davacı Vekili

Av. …………….

(Bu döküman e-imzalıdır.)

 

 

 

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours