Cezaevinde Telefonla Görüntülü Görüşme-Pilot Uygulama

Telefonla Görüntülü Görüşme-Pilot Uygulaması Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde başlamıştır. Tutuklu ve hükümlüler yakınları ile telefonda görüntülü görüşebilecekler.

Tutuklu ve hükümlülerin yakınları ile telefonda görüntülü görüşebilmeleri için;

  1. Telefonla Görüntülü Görüşme ACEP Uygulamasının indirilmesi
  2. Fotoğraf Gönderimi- Görüşme Yapabilmek için biyometrik fotoğraf ile birlikte kimlik fotokopisinin kurum e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  3. Para Yatırma- GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ GÖRÜŞME YAPILABİLMESİ İÇİN VAKIFBANK ATM’DEN PARA YATIRILMALIDIR.

Görüntülü görüşme yapılabilmesi için hükümlü yakının Mobil cihazına app store & play store’dan ‘E-Görüş Mobil Uygulaması’  indirmesi gerekmektedir.

  1. Hükümlü ve tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmesi için sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlardan Android ve IOS internet mağazalarında bulunan ‘‘E-Görüş Mobil Uygulaması”nı indirerek kurulum yapmaları gerekmektedir.(E-Görüş uygulamasının belirli aralıklarla güncellenmesi gerekmektedir!)

FOTOĞRAF GÖNDERİMİ

  • Hükümlü/tutuklularla, görüntülü görüşme yapmak isteyen yakınının son 6 (altı) ay içersinde çekilmiş Biyometrik vesikalık fotoğrafını ve kimlik fotokopisini mugla.etcik@adalet.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. E-posta aracılığıyla gönderemeyenlerin ise kargo/aps yoluyla  göndermeleri yada elden teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Fotoğrafların vesikalık, son 6 (altı) ay içersinde çekilmiş, yüz hatları belirgin, arka planda herhangi bir görüntü yoğunluğu olmayan formatta olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
  • Mail yolu ile gönderilen vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopilerinin alt kısmına mutlaka, kurumda kalmakta olan hükümlü/tutuklunun adı soyadı ve hükümlü/tutuklunun Baba adı yazılmalıdır.

https://muglaecik.adalet.gov.tr/telefonla-goruntulu-gorusme-acep-uygulamasi

Editör http://sanalhukuk.org

Güncel ve Güvenilir Hukuki Bilgi

Daha Fazla

+ There are no comments

Add yours